Gelecekte biyoteknolojik çalışmaların sonuçları

Gelecekte biyoteknolojik çalışmaların sonuçları
Gelecekte biyoteknolojik çalışmaların nasıl bir sonuç doğuracağı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Biyoteknoloji, biyolojik organizmalardan materyaller üretme bilimi olarak tanımlanabilir. Tıp başta olmak üzere pek çok farklı alanda kullanılabiliyor. İnsanların ömrü uzadıkça, belli bir yaştan sonra organlara müdahale etmek hatta değişim gerekebiliyor. Bunun için biyoteknolojide kullanılan destekleyici yöntemlere giderek daha çok ihtiyaç duyuluyor.

  • Biyoteknoloji ile küresel ısınmaya, sera gazına sebep olan kimyasalları atmosferden çekerek içine hapseden bitkiler üretilecek.
  • Vücuda verilen bir bakteri türü ile kanser hücreleri tespit edilip, sağlam hücrelere zarar vermeden yok edilecek.
  • Canlıların genlerinde ayarlamalar yaparak ölünce hemen fosilleşmesi sağlanacak ve böylece petrol üretimi hızlanacak.
  • Organ ve doku üretimi yapılabilecek, hasar görmüş organların tekrar iyileşmesi sağlanabilecek.
  • Tüp bebek tedavisi sırasında anne ve babanın genlerinde var olan bozukluklar düzeltilebilecek, istenen özelliklere ve cinsiyete sahip çocuklar dünyaya gelebilecek.
  • Hayvanlarda var olan bazı genlerin insan vücuduna verilmesi ile birlikte hayvani bazı özelliklerin insanlarda taşınması mümkün olacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

745
405
403
284
287
282
768
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum