Gelecekte hangi mesleği seçeceğinize karar verdiniz mi

Gelecekte hangi mesleği seçeceğinize karar verdiniz mi
Gelecekte hangi mesleği seçeceğinize karar verdiniz mi, verdiyseniz bu kararı almanızdaki etkenler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gelecekte hangi mesleği yapacağına karar veren kişiler bu kararları alırken öğretmenlerinden, akrabalarından, birinci derece yakınlarından ve ailelerinden çok etkilenirler. Böylece mesleklerine karar vererek kendilerine bir hedef koyarlar. Bu hedef doğrultusunda da planlama ve programlama yaparlar. Böylece hedeflerine ulaşarak mesleklerini icra etmeleri daha kolay bir hale gelir. Meslek seçimini doğru yapmak insanları mutlu eder.

Ben gelecekte doktor olmak istiyorum. Bu mesleği seçmek istemem de biraz kendi isteğim birazda ailemin beni bu yöne yönlendirmesi etkili oldu. Bu mesleği seçmemdeki en önemli nedenlerden bir tanesi okulu bitirdiğim zaman işim hazır.

100
531
100
100
31
31
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum