Gelecekte hangi mesleği seçmeyi düşünüyorsunuz

Gelecekte hangi mesleği seçmeyi düşünüyorsunuz
Gelecekte hangi mesleği seçmeyi düşünüyorsunuz, seçeceğiniz mesleği ve bu mesleğin çalışma koşulları hakkında sizşere kısa bilgiler vereceğiz.

Gelecekte doktorluk mesleğini seçmeyi düşünüyorum. Doktorluk mesleğine çok ilgi duyuyorum ve insanları tedavi etmeyi çok istiyorum. Doktorlar halkımız tarafından kutsal sayılan doktorluk mesleğini yerine getiren meslek erbablarıdır. Latince öğretmen demektir. Doktor kelimesi Bin yıl önce, ilk üniversitelerin ortaya çıkmasıyla birlikte, akademik bir unvan olarak kullanılmıştır. Günümüzde, doktora sahibi olan kişilere verilmekle birlikte, genellikle Tıp Doktoru anlamında kullanılır vekişilerin adlarından önce gelen Dr. kısaltmasıyla belirtilir. Bizde hekim olarak anılan bu meslek grubunun tarihi çok daha eskilere dayanır. İbni Sina modern tıbbın babası olarak bilinir ve Avrupa’da Avicenna adıyla ders kitaplarında okutulur.

Doktorluk mesleğini icra edecek kişilerinin matematik, fizik, kimya gibi bilim dallarında başarılı olmaları gerekiyor. İnsan ilişkilerinede özen göstermeleri gerekmektedir. Bilimsel gelişmeleri takip etmeli, yeniliğe açık olmalıdırlar. Doktorlar dikkatli olmalıdırlar, yoğun stres karşısında sakin kalabilmelidirler. Doktor olabilmek için yeni sınav sistemine göre mf 3 bölümünden sınava girmeli ve yüksek bir puan almalısınız. Tıp fakülteleri, doktorluk mesleğini icra edecek öğrenciler yetiştirmektedirler. Doktor olabilmek için 6 yıl Tıp fakültesinde okuyarak başarılı olmak gerekmektedir. Tıp fakültesini bitirenler Pratisyen hekim ünvanını alırlar.

2
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.