Gelecekte hangi meslekler popüler olacaktır

Gelecekte hangi meslekler popüler olacaktır
Sizce gelecekte hangi meslekler popüler olacaktır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlköğretim hayatımızdan itibaren iyi bir üniversiteye girebilmek, dolayısıyla da iyi bir meslek edinebilmek için çalışıyoruz. Meslek seçimimiz hayatımızın en önemli kararını oluşturuyor. Çoğu insan bu önemin farkına varmadan tercih ettiği meslek dallarında daha sonra mutsuz olabiliyor. Meslek seçimlerimizde bir diğer önemli nokta da söz konusu mesleğin günümüzde ve gelecekte iyi bir getirisi olup olmayacağı. Kimi meslekler her daim kendini geliştiren teknoloji nedeniyle eriyip giderken kimi meslekler de bu rüzgâra kendilerini adapte edebiliyor.

İşte gelecekte adını daha sık duyacağımız meslekler...

Yapay Zekâ Uzmanları: Gelişen teknolojiyle birlikte robotların hayatımıza dâhil olması artık kaçınılmaz. Önümüzdeki 30 yılda bu alanda büyük bir ilerleme kaydedileceğini düşünürsek robot yazılımları ve modelleme yapmak için yapay zekâ uzmanlarına ihtiyaç doğuyor.

Endüstriyel Veri Bilimciliği: Günümüzde veri bilimciliği e-ticaret şirketlerinde büyük önem kazanmış durumda. Endüstriyel veri bilimcileri veriyi çıkarıp hazırlamak, analizler oluşturmak ve elde edilen sonuç sayesinde ürünlerin üretim sürecini sağlamak gibi görevlerle yükümlü. Önümüzdeki yıllarda bu alanda yetkin kişilere daha fazla ihtiyaç duyulacak.

Robot Koordinatörlüğü: Gelecekte hayatımızın büyük bir kısmını kaplayacak gibi gözüken robotların hayatımıza yeni meslekler de dâhil edeceği öngörülüyor. Robot koordinatörlerinin de gelecekteki görevi robotların tamir ve bakımlarını yapmak, yeni robot ihtiyaçlarını belirleyerek robotlara yeni yetenekler kazandırmak olacak.

Robot Mühendisliği: Robot mühendisleri düşük maliyetli, daha hızlı ve teknolojiyi yakalayan robotlar yaratırken onların bakım ve onarımlarını da unutmamak gerek. Bu nedenle robot bakım teknisyenlerine de ileride ihtiyaç duyulacağına kesin bir gözle bakılıyor.

3D Yazıcı Mühendisliği: 3D yazıcılar bilgisayarlarda çizilmiş objeleri tabiri caizse elle tutulur hâle getiren cihazlar. Bu cihazların yaratıcısı 3D yazıcı mühendisleri önümüzdeki yıllarda en çok aranan meslek gruplarından biri olacak.

Giyilebilir Teknoloji Tasarımcılığı: Giyilebilir teknoloji terimi aksesuar olarak kullanabildiğimiz teknolojik aletleri ifade ediyor. Ürünlerin giyilebilir bir teknolojiye sahip olabilmesi için kablosuz bluetooth ile bağlanabilmesi gerekiyor. Günlük hayata pratiklik kazandıran bu ürünlerin tasarımcısı olmak geleceğin en ideal mesleklerinden biriyle buluşmak demek.

Web Tasarımcılığı: İnternetin bu derece gelişip yaygınlaşması daha çok web tasarımcısı ihtiyacını doğurdu. İlerleyen yıllarda da bu ihtiyacın daha da artacağı öngörülüyor.

3
1
2
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum