Gelenek ve göreneklerimizin önemli bir parçası olan düğünlerimiz

Gelenek ve göreneklerimizin önemli bir parçası olan düğünlerimiz
Gelenek ve göreneklerimizin önemli bir parçası olan düğünlerimizin toplumsal birlik ve dayanışmaya katkısı hakkında neler söyleyebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumuzda yuva kurana herkes yardım eder. Mesela yuva kuran birisi düğün yaptığında düğün sırasında gelin ve damadın akrabaları evi dizer, düğünde her iki tarafın tanıdıkları takı veya para takarak genç çifte yardımcı olurlar. Böylece toplumun en küçük parçası olan aile kurulurken yardımcı olunmuş olur. Düğünler hem eğlence hem de yardımlaşma törenleridir.

Gelenek ve göreneklerimizin önemli bir parçası olan düğünlerimizin toplumsal birlik ve dayanışmaya katkısı:

  • Toplumuz içerisinde evlenen kişilere herkes ön ayak olur. Herkes elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışır.
  • Örneğin evliliğe adım atan birisi düğün yapacağı zaman düğün esnasında gelin ve damadın akrabaları eve yeni eşyalar alırlar, düğünde her iki tarafın tanıdıkları takı veya para takarak genç çifte yardımcı olurlar.
  • Bunun sonucunda da toplumun en küçük parçası olan aile kurulurken yardımcı edilmiş olur.
  • Düğünler hem eğlence hem de yardımlaşma törenleridir. Tüm eş, dost ve akraba düğüne gelerek orada bir kaynaşma içerisine girer.
  • Düğünler sayesinde uzakta olan akrabalar, dostlar ve arkadaşlar tekrar buluşur. Bu sayede birlik, beraberlik ve dayanışmaları da artar.

1056
331
531
131
231
194
554
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.