Geleneksel sporlarımızdan hangilerini biliyorsunuz

Geleneksel sporlarımızdan hangilerini biliyorsunuz
Geleneksel sporlarımızdan hangilerini biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ata sporlarımızdan en bilineni güreştir. Tam ismi yağlı güreş olan bu sporla beraber cirit atma, matrak, ve okçuluk, ata sporlarımızdır.

Ata sporlarımız arasında en bilineni tabi ki yağlı güreştir. Yağlı güreş olimpiyatlarda ve yarışmalarda dövüş sanatları arasında değerlendirilmektedir. Ayrıca yağlı güreş, tarihteki en eski sporlardan biridir. Farklı stilleri ve türleri olan sporda rakibe herhangi bir darbe vurulmaz. Güreşçiye pehlivan, güreşilen alana er meydanı denmektedir. Müsabakalar her yılın Haziran ayında Edirne’nin Sarayiçi ilçesinde yapılmaktadır. Ayrıca tarihi Kırkpınar Güreşleri, Süleyman Paşa komutasında, bir gece Çanakkale Boğazı’nı geçerek, Gelibolu’ya çıkan ve Rumeli fetihlerine katılan kırk Müslüman Türk’ü anmak için de yapılır.

Güreşin yanı sıra, cirit atma, matrak ve okçulukta ata sporlarımızdandır. Türk tarihinde at üzerinde oynanan cirit, kişinin süngü ve ciridini rakibine isabetli bir şekilde atmasını sağlamak amacıyla yapılmaktaydı. Savaşta hem düşmana zarar vermeyi hem de at üstünde dengede durmayı amaçlayan savaş sanatı niteliğindedir. Hali hazırda Kars, Ardahan, Uşak ve Erzurum’da yaygın olarak oynanır.

405
179
18
7
8
152
151
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.