Genç yaşta alınan eğitimin insana ne gibi faydaları olur

Genç yaşta alınan eğitimin insana ne gibi faydaları olur
Genç yaşta alınan eğitimin insana ne gibi faydaları olur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gençlik, kişilik gelişiminin büyük ölçüde şekillendiği bir dönemdir. Gençler, içinde bulundukları gelişim döneminin özellikleri sebebiyle mevcut sosyokültürel yapıyı, değerleri tenkit etmeye ve sorgulamaya meyilli olurlar. Ağaç yaş iken eğilir sözünden hareketle geleceğin teminatı olan gençlerin bu dönemde alacağı eğitim onların kişilik gelişimlerini doğru yönde etkileyecektir. Kur’an-ı Kerim’de gençler tasvir edilirken onların toplumsal olaylarla ilgilenen ve insanlara yardım eden yönlerine dikkat çekilmektedir. Hz. Peygamber de gençleri hür düşünmeye, yararlı şeylerden çekinmeden istifade etmeye ve sonucu ne olursa olsun doğru bildiğini cesaretle ifade etmeye teşvik etmiş ve bu sayede onların kişilik sahibi olmalarını sağlamıştır.

  • İnsan daha çok kalıcı bilgi ve tecrübe kazanır
  • Genç yaşlar zihnin ve el becerilerinin gelişmeye açık olduğu dönemlerdir
  • Genç yaşta kişi daha enerjik ve dayanıklı olur
  • Bilginin işleme ve yeteneklerin kazanılması için daha çok zaman elde edilmiş olur
  • Genç yaşta öğrenilen davranış şekilleri yaşam boyu devam eder

852
120
253
32
31
33
216
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.