Gençlerin bilgili ve kültürlü olması niçin önemlidir

Gençlerin bilgili ve kültürlü olması niçin önemlidir
Gençlerin bilgili ve kültürlü olması niçin önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gençlerin bilgili ve kültürlü olması İslam’ın tebliği ve İslam’ın doğru öğretilmesi için önemlidir.

Öncelikle kültürlü bir birey olmak demek, illaki en iyi üniversiteleri bitirmek, çok yüksek bir tahsil hayatına ihtiyaç duymak demek değildir. Hiç üniversite okumayan, kısa bir eğitim-öğretim hayatı tecrübesine sahip olan bir kişi de pek tabii ki kendini geliştirebilir ve nice üniversite mezunlarından çok daha kültürlü hale gelebilir.

Kültürlü olmak demek, bize faydası dokunmayacak, hiçbir işimize yaramayacak gereksiz bilgilerle kafamızı doldurmak anlamına da gelmez. Bir şey okurken, araştırırken bu öğrendiğim bilgilerin bana bir faydası olur mu, yoksa gereksiz yere acaba kendimi meşgul mu ediyorum? diye bunları kendimize sorduktan sonra, öğrenmek istediklerimizin bizim için faydalı bilgiler olduğuna kanaat getirip, ondan sonra kültür hazinemizi bunlarla genişletmemiz gerekir.

154
147
145
142
143
141
143
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.