Gençliğe Hitabe’de geçen hangi sözler, Atatürk’ün ülkenin geleceğini gençlere emanet ettiğini vurgular

Gençliğe Hitabe’de geçen hangi sözler, Atatürk’ün ülkenin geleceğini gençlere emanet ettiğini vurgular
Gençliğe Hitabede geçen hangi sözler, Atatürk’ün ülkenin geleceğini gençlere emanet ettiğini vurgular bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gençliğe Hitabe olarak bilinen hitabe Mustafa Kemal’in Nutuk adlı eserinin sonunda gençlere hitaben yazdığı yazıdır. Bu yazı hutbe şeklinde bir hitabe değeri taşıdığı için bütün resmi kurumlarda yer almaktadır. Gençliğe Hitabede ana konu gençlerin devlete, millete, vatana ve cumhuriyeti kuran değerlere sahip çıkmasıdır.

“Ey, Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmendir.” sözü Atatürk’ün geçlere verdiği önemi ve ülkenin geleceğini gençlere emanet ettiği gerçeğini vurgulamaktadır. Bağımsızlığın korunması ve saldırılara karşı da müdafaa edilmesi Türk gençliğinden beklenen erdemli bir davranış olarak hitabede dile getirilmiştir.

190
23
313
3
32
8
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.