Genellikle gelişmemiş ülkeler doğum oranlarını azaltmaya çalışırken gelişmiş ülkeler doğum oranını ısrarla yükseltmeye çalışmak

Genellikle gelişmemiş ülkeler doğum oranlarını azaltmaya çalışırken gelişmiş ülkeler doğum oranını ısrarla yükseltmeye çalışmak
Genellikle gelişmemiş ülkeler doğum oranlarını azaltmaya çalışırken gelişmiş ülkeler doğum oranını ısrarla yükseltmeye çalışmaktadır, bu politikaların sebepleri neler olabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Genellikle gelişmemiş ülkeler doğum oranlarını azaltmaya çalışırken gelişmiş ülkeler doğum oranını ısrarla yükseltmeye çalışmaktadır. Bu politikaların sebepleri neler olabilir? Tartışınız.

Ödev cevabı kısaca : Doğum oranlarındaki farklılıklar, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel yapılarından kaynaklanır. Gelişmiş ülkelerde doğum oranları genellikle daha düşüktür çünkü bu ülkelerde eğitim seviyeleri yüksektir, kadınların işgücüne katılımı artmıştır ve doğum kontrol yöntemleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Diğer yandan, gelişmekte olan ülkelerde doğum oranları genellikle daha yüksektir çünkü ekonomik zorluklar, sağlık hizmetlerine erişimdeki kısıtlamalar ve kültürel faktörler gibi etkenler nüfus artışını etkiler. Bu nedenlerle, ülkelerin doğum oranlarındaki farklılıkların arkasında ekonomik ve sosyal dinamikler yatar.

2
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.