Genleşme ve büzülme olayları hakkında neler biliyorsunuz

Genleşme ve büzülme olayları hakkında neler biliyorsunuz
Genleşme ve büzülme olayları hakkında neler biliyorsunuz, söyleyiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Genleşme ve büzülme olayları hakkında neler biliyorsunuz, söyleyiniz

Ödev cevabı kısaca : Genleşme ve büzülme, maddenin sıcaklık değişikliklerine bağlı olarak hacimlerinin değişmesidir. Sıcaklık arttıkça genleşme, soğuduğunda ise büzülme meydana gelir. Bu fenomenlerin malzeme seçimi ve tasarımda dikkate alınması önemlidir.

Genleşme ve büzülme, maddenin sıcaklık değişiklikleriyle ilişkilidir. Isıtıldığında genleşen bir madde, soğutulduğunda ise büzülebilir. Örneğin, sıcak hava balonları genleşme ilkesine dayanarak yükselir, suyun donması sırasında ise su genleşme ve büzülme özelliklerini gösterir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.