Geri dönüşüm kompozisyon

Geri dönüşüm kompozisyon
Geri dönüşüm terim olarak, kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile ham madde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılmasıdır.

Çağımızın en önemli sorunlarının başında çevre kirliliği gelmektedir. Bu sorun giderilmediği sürece ise insanın dünyadaki yaşam şartları bir gün gelecek yok olacaktır. Bu nedenle yaşanabilir bir dünya için çevre temizliği büyük önem taşımaktadır.

Çevre kirliliğine sebep olan maddelerin başında tüketilen şeylerden çıkan artıklar gelmektedir. Doğadaki pek çok madde uzun yıllar toprakta yok olmamakta, bu da gerek toprağın gerekse suların kirlenmesine sebep olmaktadır. Bu durumda yapılması gereken en mantıklı davranış geri dönüşümlü ürünler kullanmaktır. Çünkü geri dönüşümlü ürünler fabrikalarda tekrardan işlenerek faydalı hale getirilmekte ve böylece yeni ihtiyaçlar için çevreye zarar verilmemektedir.

Geri dönüşüme uygun olmayan bir poşet doğaya atıldığında bu poşetin doğada yok olması çok uzun zaman alır. Ancak geri dönüşümlü bir poşet kullanıldığında bu poşetler fabrikalarda işlenerek yeni poşetler elde edilmektedir. Bu nedenle çevre temizliğinde geri dönüşümün önemi çok büyüktür.

4815
5092
5295
1816
1578
1571
2390
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum