Geri dönüşüm tesislerinin çalışma sistemleri hakkında bir araştırma yapınız

Geri dönüşüm tesislerinin çalışma sistemleri hakkında bir araştırma yapınız
Geri dönüşüm tesislerinin çalışma sistemleri hakkında bir araştırma yapınız ve araştırma sonuçlarınıza dayanarak geri dönüşüm tesislerinin ekonomiye katkısı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Geri dönüşüm hem çevreci bir yaklaşım neticesi ortay çıkmıştır hem de ticari bir faaliyet alanı olarak bir değer kazanmıştır. Bir endüstrinin kurulabilmesi için en önemli şeylerden birisi o işletmenin ham madde kaynaklarına yakın olmasıdır. Eğer ticari işletme veya fabrika ham madde kaynağından uzak ise işletmenin masrafları artacağı için firma oraya tesis kurmaz veya başka bir yere taşır. Ham maddenin önemi günümüzde çok daha fazla bir önem kazanmıştır zira ham madde kaynakları çeşitli sebepler ile tükenmeye yüz tutmuş, buna karşın birçok tedbirler alınmıştır. Bu tedbirlerden birisi olan geri dönüşüm firmalarının faaliyet göstermesi ise bu konuda hem çevreci bir yaklaşım geliştirmiş hem de iyi bir kaynak bulma yöntemi olarak ticari bir saha olmuştur.

Ancak bir geri dönüşüm tesisinin iyi ve kaliteli iş çıkartabilmesi için mutlaka kaliteli ve birinci sınıf geri dönüşüm makineleri ile bu işlemleri gerçekleştirmesi gerekir. Bu makineler geri dönüşüme girecek olan materyalin çinisine göre farklı yapılarda ve türlerde olabilmektedir. Bir geri dönüşüm tesisi için çok farklı geri dönüşüm makineleri kullanılmaktadır. Bunlardan birisi olan atık kablo geri dönüşüm makinesi, daha çok atık olan her türlü kablonun yeniden kazandırılması için hizmet vermektedir. Atık kablolar plastik kaplı veya çıplak metal halde bulunabilmektedir. Bunların ayrışması çok önemli bir işlemdir. Eğer kalitesiz geriş dönüşüm makinesi kullanılırsa ayrıştırma için ısı ve yakma işlemi kullanılır ki bu kanunen yasaktır ve aynı zamanda ciddi anlamda ham madde israfıdır. Çünkü yakma ile kablo üstündeki plastiğin neredeyse yarısı ziyan olmakta ve kablo içindeki bakırın da yüzde onu kullanılamaz hale gelmektedir. Oysa yeni tip atık kablo geri dönüşüm makinesi ile birlikte plastik oranı çok yükselmekte ve ziyan edilen bakırın oranı da çok düşmektedir. Böylece hem bakır hem de plastik noktasında verimli bir geri dönüşüm işlemi gerçekleştirilmektedir.

2810
1990
770
306
411
427
2495
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum