Geri dönüşüme verilen kâğıtlar içerisinde bulunabilecek ataş, toplu iğne, zımba teli vb. sorun oluşturmaktadır

Geri dönüşüme verilen kâğıtlar içerisinde bulunabilecek ataş, toplu iğne, zımba teli vb. sorun oluşturmaktadır
Geri dönüşüme verilen kâğıtlar içerisinde bulunabilecek ataş,toplu iğne, zımba teli vb. sorun oluşturmaktadır. Kâğıtlar dönüştürülürkenbunların hangi aşamada, neyle ve nasıl kâğıt atıklarındanayrıldığını araştırınız.

Demir, nikel, kobalt gibi maddeler ve bunların çelik vb. alaşımları mıknatıs tarafından çekilir. Öyleyse bu maddeler bulunduğu karışımdan mıknatıs yardımıyla ayrılabilir. Mıknatıs yardımıyla ayırma işlemi; endüstride, mineral zenginleştirme aşamasında kullanılır.

Ayrıca geri dönüşüm tesislerindeki plastik, alüminyum, kâğıt gibi maddeler arasından demir, çelik gibi maddeleri ayırmada, seramik ve endüstriyel ham maddelerin demirden arındırılmasında, kireç taşı ve döküm kumlarının temizlenmesinde de kullanılır. Bu amaçla elektromanyetik ayırıcılar yapılmıştır. Elektromanyetik ayırıcıların birçok farklı türü vardır.

1
1
1
1
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.