Geri dönüşümün ülke ekonomilerine ne gibi faydaları bulunmaktadır

Geri dönüşümün ülke ekonomilerine ne gibi faydaları bulunmaktadır
Geri dönüşüm nedir, geri dönüşümün ülke ekonomilerine ne gibi faydaları bulunmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanoğlu tarafından tüketilen atıklardan, değerlendirilebilen atıklar çeşitli fiziksel veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dâhil edilmesine geri dönüşüm denir. İkinci bir tanım olarak ta geri dönüşüm terimini, kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile hammadde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılması olarak açıklayabiliriz.

Geri dönüşebilen maddeler; cam, kağıt, alüminyum, plastik, piller, motor yağı, akümülatörler, beton, organik atıklar ve elektronik atıklardır.

Geri dönüşüm çok önemlidir çünkü geri dönüşüm de kullanılan eşyalar tekrar dan eski haline geliyor ve hep yeni oluyor işte ülke ekonomisine katkısı budur mesela kağıt bunu geri dönüşüme atarak tekrar üretiliyor hep yeni oluyor ve ağaçları kurtarıyor işte bu da ülke ekonomisine katkıda bulunuyor sadece kağıtta değil bu pil, plastik şeyler, herhangi bir eşya olabilir. İşte bunları da geri dönüşüme koyunca hep yeni oluyorlar ve sonra da bir çok işte bunların yapımında kullanılan şeylerden tasarruf oluyor. Bu da tutumluluk olmuş olur.

  • Doğal kaynakların azalmasını ciddi oranda önler
  • Enerji tasarrufu sağlar
  • Çöp miktarı azalır, böylece daha temiz bir doğa olur
  • Ekonomiye katkı sağlar, yukarıda sözünü ettiğimiz hurda malzemelerde olduğu gibi.
  • Toprağın verimi arttırır. Böylece hem organik hem de besin değeri yüksek ürünler soframızla buluşur. Her şeyin doğalının, doğadan geldiğini düşünürsek doğa için atacağımız her adım bize sağlık ve iyi yaşam olarak geri dönecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.