Gerontoloji Bölümü Taban Puanları

Gerontoloji Bölümü Taban Puanları
2019 Gerontoloji Bölümü başarı sıralaması, taban puanları ve kontenjanları yazının devamı için aşağıda bulunan içeriği okuyunuz

Gerontoloji Taban Puanları 2020 ve Gerontoloji Başarı Sıralamaları 2020 açıklandı. Sizler için düzenlediğimiz puanlara aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz 2020 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları aşağıdaki gibidir.

2020 YKS'ye girenler aşağıda yer alan Gerontoloji Bölümü taban puanları, Gerontoloji başarı sıralamaları ve kontenjanları aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Gerontoloji Bölümü Hangi Üniversitelerde var : Akdeniz, İstanbul ve Yakın Doğu Ünivsersitesi

Gerontoloji Bölümü Hangi Puan Türü ile öğrenci alıyor : SAYISAL

# Not-1: Bu sayfadaki veriler bilgilendirme amaçlıdır. Tercih yapmadan önce ÖSYM'nin son yayınladığı kılavuzu inceleyip ona göre tercih listenizi hazırlayınız.

# Not-2: Bu haberimizi cep telefonu ile okuyorsanız tabloyu tam olarak görebilmek için yatay ekran okuyunuz.

Gerontoloji Bölümü Taban Puanları ve Başarı Sıralaması 

Üniversite Adı Bölüm Puan Türü Kont. Taban Puanı Başarı Sırası
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Gerontoloji (Fakülte) SAY 60 253,09601 329849
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA Gerontoloji (Fakülte) SAY 70 250,84765 339513
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Gerontoloji (Yüksekokul) (Burslu) SAY 5 246,72284 358163
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Gerontoloji (Yüksekokul) (%75 İndirimli) SAY 35 Dolmadı Dolmadı
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Gerontoloji (Yüksekokul) (%50 İndirimli) SAY 10 Dolmadı Dolmadı
Gerontoloji veya jerontoloji yaşlanmanın ve yaşlılığın bilimi anlamına gelmektedir.
Bu terimi ilk defa 1903’te tıp dalında Nobel Ödülü alan Rus bilim adamı İlya Meçnikov kullanmıştır. 1930'lu yıllardan beri ABD ve Avrupa'da anabilimdalı olarak çeşitli üniversitelerde okutulmaktadır.

Gerontolojinin bu konuma gelişinin başlıca sebebi, sürekli uzayan yaşam süresine bağlı yaşlı nüfusun artışıdır. Gerontoloji interdisipliner bir bilim dalıdır, yani farklı bilim dallarında yaşlanma ve yaşlılık incelenmektedir. Teorik çalışmaların yanı sıra gerontoloji aynı zamanda uygulamalı bir bilim koludur. Öncelikle yaşlıların yaşam koşullarını iyileştirme hedefi takip edilmektedir. Yeni teknolojik veya ekonomik gelişmeler, bu hedefe yaklaşabilmek açısından birçok olanak sunmaktadır.

Yaşlanma ve yaşlılığı sosyal bilimler bünyesinde tartışmaya açan ilk Gerontoloji kürsüsü 2006 yılında Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde kurulmuştur.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
0
3
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.