Geviş getirenlerden, eti, sütü, derisi ve kılı için yetiştirilen, memeli evcil hayvan

Geviş getirenlerden, eti, sütü, derisi ve kılı için yetiştirilen, memeli evcil hayvan
Bulmacada geviş getirenlerden, eti, sütü, derisi ve kılı için yetiştirilen, memeli evcil hayvan nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çengel ve kare bulmacada sorulan geviş getirenlerden, eti, sütü, derisi ve kılı için yetiştirilen, memeli evcil hayvan nedir sorusunun yanıtı 4 harflidir cevaba KEÇİ yazabilirsiniz.

Keçi ya da evcil keçi, boynuzlugiller familyasının Caprinae alt familyasından Capra aegagrus türünü oluşturan memelilere verilen ad. Evcil keçiler, Doğu Avrupa ve Orta Doğu'da yaşayan yaban keçisinden evcilleştirilmiş olup, insanlar tarafından ilk evcilleştirilen hayvanlardan Keçiler ve koyunlar yakın akrabadır.

Keçi ismi Eski Türkçe keçi anlamına gelen eçkü sözcüğü ile eş kökenlidir. Güneybatı Oğuz dilleri dışında yer alan Türk dillerinde de keçi yerine eçkü ve benzer kelimelerin kullanımı yaygındır.[3] Keçilerin yavrusuna oğlak, erkeğine teke, bir yaşındaki erkek ve dişisine ise çepiş denmektedir. Oğlak, yavru anlamına gelen Eski Türkçe oġul sözcüğünden +Ak ekiyle türetilmiştir ve teke kelimesinin kökenleri de Eski Türkçeye dayanmaktadır.

Keçi nedir

1. isim, hayvan bilimi Geviş getiren memelilerden, eti, sütü, derisi ve kılı için yetiştirilen hayvan(Capra hircus).
2. sıfat, mecaz İnatçı.

1
57
1
9
2
3
19
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.