Gezegenler ve yıldızlar hakkında neler biliyorsunuz

Gezegenler ve yıldızlar hakkında neler biliyorsunuz
Gezegenler ve yıldızlar hakkında neler biliyorsunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Gezegenler ve yıldızlar hakkında neler biliyorsunuz

Ödev cevabı kısaca : Gezegenler Güneş çevresinde dönen büyük cisimlerdir. Yıldızlar ise plazma halinde yanarak ışık ve enerji yayarak parlayan gaz kütleleridir. Galaksiler, milyarlarca yıldızın ve sistemlerin bir araya gelerek oluşturduğu yapıdır. Evren ise tüm maddelerin, enerjilerin ve uzayın bulunduğu sonsuz büyüklükteki uzaydır.

Gezegenler, Güneş etrafında dolanan büyük gök cisimleridir. Güneş Sistemi'nde sekiz tanesi bulunur. Yıldızlar, kendi ışıklarını üreten gaz ve toz bulutlarının termonükleer reaksiyonları sonucunda oluşan parlak gök cisimleridir. Yıldızlar, galaksilerde bir araya gelir ve evrim geçirirler. Gök bilimi, evrende bulunan bu cisimleri anlamak ve keşfetmekle ilgilenen bilim dalıdır.

16
0
2
0
0
0
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.