Giysi kumbarasının ülkemizde toplumsal birlikteliğin oluşmasına katkıları nelerdir

Giysi kumbarasının ülkemizde toplumsal birlikteliğin oluşmasına katkıları nelerdir
Giysi kumbarasının ülkemizde toplumsal birlikteliğin oluşmasına katkıları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumda herkesin belirli bir görevi bulunur. Bu kapsamda toplum içerisinde birbirimize karşı sorumluluklarımız vardır. Yoksullara yardımcı olmak da sorumluluklarımız arasındadır ki bu bir toplum olarak bizlerin kenetlenmesini ve yardımseverliğin artmasını sağlar. Bu açıdan herkes yoksullara yardımcı olmalı ve bu gibi çalışmalarda yer almalı, yarışmalıdır.

Ülkemizde birçok belediye kurduğu giysi kumbaraları ile yoksullara yardımcı olmaktadır. Birçok bölgede yoksullar belediye ve valiliklere başvurarak bu kurumlardan sosyal yardım alabilirler. Bu sayede kurulmuş olan giysi kumbaraları da bu konulara hizmet eder. İnsanların kullanmadıkları giysileri ayrıştırma merkezlerinde ayrıştırılarak yeniden kullanıma kazandırılır. Bu sayede hem yoksulların ihtiyaçları giderilmiş olur, hem de kullanılmayan giysiler ekonomiye kazandırılmış olur. Bu durumun sosyal boyutunda ise ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları karşılanır ve toplumsal birliktelik desteklenir.

0
4
0
0
0
0
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.