Göçlerin sonuçlarına örnekler veriniz

Göçlerin sonuçlarına örnekler veriniz
Göçlerin sonuçlarına örnekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Göçler, iç ve dış göç olarak meydana gelmektedir. İç göçler sürekli ya da geçici olarak meydana geldiği gibi dış göçler de daha çok hizmet alanlarında kendini göstermekte ve kalıcı olmaktadır. Göçlerin sürekli olarak tekrar etmesi bazı olumlu ve olumsuz sonuçların meydana gelmesine neden olmaktadır.

Göçlerin sonuçlarına örnek olarak, tarım ve hayvancılık alanında yavaşlama ve azalma, beyin göçünün gerçekleşmesi ile bilimsel gelişme yavaşlar, azalır. Göç edilen yerlerde nüfus için yetersizlikler ulaşım, sağlık, eğitim bakımından kendini gösterir. Bu nedenle göç dengelerinin ve politikalarının çok iyi uygulanması ve kalıcı göçlerin yaşanmasına engel olunması gerekmektedir.

  • Çarpık kentleşme meydana gelir.
  • Göç edilen bölgede çevre kirliliği artar.
  • Göç alan bölgede işsizlik artar.
  • Yoğun göç alan yerlerde altyapı yetersiz kalır.
  • Eğitim ve sağlık kurumları yetersiz kalır.
  • Göç veren bölgede iç gücü açığı oluşur.

Örnek: İstanbul'da eğitim, ulaşım ve iş grupları gelişmiş olduğu için sürekli göç içermektedir. Ancak bu durum İstanbul'da gecekondulaşma, insanlara hizmet vermesinde yetersizlik, trafik sorunları ve çevre kirliliği meydana geldi.

17
270
80
2
1
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.