Göçün çevre sorunlarına etkisi

Göçün çevre sorunlarına etkisi
Göçün çevre sorunlarına etkisi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Göçle birlikte, kentlerdeki insan sayısının artışı da çevre kirliliğini arttırmaktadır. Bundaki en büyük sebep kaynakların azalması, çarpık kentleşme, alt yapı sorunları, işsizlik, trafik, kadın – erkek sayısında eşitsizlikler ve sosyal uyumsuzlukların çevreye yansıması olarak görülmektedir.

Büyük kentlere gerçekleşen göçler, nüfusun kısa sürede aşırı derecede artmasına ve konut yetersizliğine neden olmaktadır. Şehirlerin hızlı büyümesine bağlı olarak bazı sanayi merkezlerinin şehir içinde kalması, göç ve plansız kentleşmenin ortaya çıkardığı çevre sorunlarındandır. Örneğin Ankara Şeker Fabrikası, kurulduğu 1962 yılında şehrin dışında iken günümüzde şehrin içinde kalmıştır. Bu durum fabrikaya yakın yerleşim yerleri için hava kirliliği gibi çevre sorunlarına neden olmaktadır.

2
0
1
0
0
6
111
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.