Gökkuşağının oluşması, Demir metalinin paslanması, Yağlı boyanın kuruması, Yeşil domatesin kızarması gibi olayları fiziksel

Gökkuşağının oluşması, Demir metalinin paslanması, Yağlı boyanın kuruması, Yeşil domatesin kızarması gibi olayları fiziksel
Gökkuşağının oluşması, Demir metalinin paslanması, Yağlı boyanın kuruması, Yeşil domatesin kızarması gibi olayları fiziksel ve kimyasal değişim olarak sınıflandırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : a) Gökkuşağının oluşması b) Demir metalinin paslanması c) Yağlı boyanın kuruması d) Yeşil domatesin kızarması gibi olayları fiziksel ve kimyasal değişim olarak sınıflandırınız

Ödev cevabı kısaca :
Gökkuşağının oluşması: Fiziksel değişim.
Demir metalinin paslanması, Yağlı boyanın kuruması, Yeşil domatesin kızarması: Kimyasal değişim

a) Gökkuşağının oluşması: Fiziksel değişim. Işık, prizmadan geçtiğinde farklı dalga boylarına ayrılır, ancak ışığın kimyasal yapısı değişmez.

b) Demir metalinin paslanması: Kimyasal değişim. Demir, oksijen ve su ile reaksiyona girerek demir oksit bileşiklerini oluşturur, bu da demirin kimyasal yapısında kalıcı bir değişikliktir.

c) Yağlı boyanın kuruması: Fiziksel değişim. Yağlı boya, sıvı halinden katı hale geçer, ancak kimyasal bileşimi değişmez.

d) Yeşil domatesin kızarması: Kimyasal değişim. Yeşil domatesin kızarması, olgunlaşma sırasında kimyasal reaksiyonlar sonucunda gerçekleşir ve domatesin kimyasal yapısında kalıcı değişiklikler meydana gelir.

0
0
0
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.