Gökyüzünde gördüğünüz parlak bir gök cisminin yıldız mı yoksa gezegen mi olduğunu nasıl anlarsınız

Gökyüzünde gördüğünüz parlak bir gök cisminin yıldız mı yoksa gezegen mi olduğunu nasıl anlarsınız
Gökyüzünde gördüğünüz parlak bir gök cisminin yıldız mı yoksa gezegen mi olduğunu nasıl anlarsınız, sizce gezegen ve yıldızın görünüşü nasıldır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yıldızların ışınlarının uzaktan geliyor olması nedeniyle atmosferdeki dalgalanmalardan dolayı etkilenir. Bu etkilenme yıldızın titrediği gibi bir görüntü verir. Yani, ışığı titreşir gibi olan gök cisimleri yıldızdır. Gezegenlerin ışıkları ise titreşmez parlaklığını korur.

  • Yıldızların ışınlarının uzaktan geliyor olması nedeniyle atmosferdeki dalgalanmalardan dolayı etkilenir. Bu etkilenme yıldızın titrediği gibi bir görüntü verir.
  • Yani, ışığı titreşir gibi olan gök cisimleri yıldızdır.

Gezegenlerin ışıkları ise titreşmez parlaklığını korur.

  • İlk görünen yıldızlar güneş sistemimizdeki gezegenlerdir.
  • Bir gezegenin parlaklığı güneşten almış olduğu ışığı yansıtabilme gücü ile alakalıdır. Yani ışığı az yansıtan bir özellikte ise parlaklığı düşük olacaktır.

143
1
77
6
10
12
22
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.