Gökyüzünde hangi gök cisimlerini gözlemliyorsunuz

Gökyüzünde hangi gök cisimlerini gözlemliyorsunuz
Gökyüzünde hangi gök cisimlerini gözlemliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gökyüzünde gözlemlenebilen gök cisimleri yıldızlar, uydular, asteroitler, meteorlar olarak bilinmektedir. Bunlar daha çok teleskopla gözlemlenebilir. Yıldız kümeleri ve Ay ile Güneş çıplak gözle gökyüzünde rahatlıkla görülmektedir.

Takımyıldızı: Gökyüzüne baktığımızda bir grup oluşturmuş yıldız gibi görünen yıldız topluluklarına denir.

Kuyruklu Yıldız: İçinde taşlar, buzlar, gazlar ve tozlar bulunan, Güneş'in çevresinde uzun ve eliptik yörüngede dolanan, diğer bir adı da kirli kartopu olan gök cisimleridir.

Meteor: Yukarıda belirttiğimiz gibi Kuyruklu yıldızlardan parçalar kopabilir ve uzayda dolanabilir veya Dünya'nın atmosferine girebilir, işte bu parçalara Meteor denir.

Gezegen: Güneş'in etrafında belirli yörüngelerde dönen büyük gök cisimlerine denir.

Ay, Dünya'nın tek doğal uydusudur. Güneş Sistemi içinde beşinci büyük doğal uydudur. Dünya ile Ay arasında ortalama merkezden merkeze uzaklık 384.403 km, yani Dünya'nın çapının yaklaşık otuz katı kadardır. Ay'ın çapı 3.474 km'dir, bu da Dünya çapının dörtte birinden biraz fazladır. 

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıyı da okudular

Güneş sisteminin uzaydaki yeri hakkında neler biliyorsunuz  yazımızı okumak için tıklayınız

107
121
108
130
106
106
118
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.