Gökyüzünde sadece yıldızlar mı gözlemlenir

Gökyüzünde sadece yıldızlar mı gözlemlenir
Gökyüzünde sadece yıldızlar mı gözlemlenir, gözlemlenebilen başka gök cisimleri varsa bunlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hayır. Gökyüzünde yıldızların dışında başka gök cisimleri bulunmaktadır. Gökyüzünde yıldızların dışında bulunan başka gök cisimlerini sıralayalım:

  • Gezegenler: Hiçbir yardımcı alet kullanmadan gördüğümüz şekli yıldız gibidir. En net görebildiğimiz gezegen Venüstür. Diğerlerinin gözlenmesi teleskoplar yardımı ile olmaktadır.
  • Kuyruklu yıldız: Her ne kadar adı kuyruklu yıldız olsa da gerçekte yapısında buz, toz ve gaz kütleleri bulunur. Güneşten aldıkları ışığı yansıttıkları için yıldıza benzemektedir. Güneşe yaklaştıkça buzlar erimeye başlar arkasında kuyruk oluşturur şekilde görüntü oluşturur. En ünlü kuyruklu yıldızımız Halley Kuyruklu yıldızdır. Halley kuyruklu yıldızı 76 yılda bir dünyadan gözlenmektedir.
  • Ay: Dünyamızın çevresinde dönmektedir. Dünyanın çevresinde dönmektedir.
  • Göktaşları ve Meteor: Evrenin oluşumu sırasında başıboş kalmış olan kaya parçalarıdır. Dünyanın çekim gücünden dolayı atmosfere girdikleri zaman yanmaya başlar ve parçalanır.
  • Asteroitler: Mars ile Jüpiter arasında kuşak oluşturmuşlardır. Büyüklüklerine göre asteroit ismi alırlar. Küçük çaplı olanlar genelde meteor olarak adlandırılır. İzledikleri rotalardan başka gezegenlerin çekim gücü nedeni ile sapabilmektedirler.
  • Güneş: Gündüz görünür olan tek yıldızımızdır. Rahatlıkla gözlemlenebilmektedir. Çıplak gözle bakıldığında gözlere zarar verdiği için koruyucu gözlükler kullanılması gerekmektedir.

2
1
9
9
195
4
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.