Gölün kuruması insanları ve diğer canlıları nasıl etkilemiştir

Gölün kuruması insanları ve diğer canlıları nasıl etkilemiştir
Gölün kuruması insanları ve diğer canlıları nasıl etkilemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gölün kuruması insanları ve diğer canlıları olumsuz etkilemiştir. İnsanlar için, ekonomik zorluklar, işsizlik ve göç gibi sorunlar ortaya çıkmıştır. Çiftçilerin tarlalarını sulayamamaları, balıkçıların iş yapamamaları ekonomik sorunlara neden olmuştur. Ayrıca gölde yaşayan kuşların göç etmesi, turistlerin gelmemesi gölün ekolojik dengesini bozmuş ve turizm gelirleri azalmıştır.

Gölün kuruması insanları ekonomik yönden zarara uğratmış. İnsanlar su az olduğu için ekin ekmeyi bırakmış, göle gelen kuşlar gittiği için turistler gelmemiş ve pansiyonlar boş kalmış, balıkçılar balık tutamamaya başlamış. Kuşlar göl kuruduğu için başka yere göç etmiş. Gölün suyu az olduğu için balık sayısı da azalmış.

181
103
86
3
29
5
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.