Gönüller Sultanı Mevlana videosunu izleyiniz, Mevlânâ’nın en beğendiğiniz öğüdü ile ilgili bilgilendirici bir yazı yazınız

Gönüller Sultanı Mevlana videosunu izleyiniz, Mevlânâ’nın en beğendiğiniz öğüdü ile ilgili bilgilendirici bir yazı yazınız
Gönüller Sultanı Mevlana videosunu izleyiniz, Mevlânâ’nın en beğendiğiniz öğüdü ile ilgili bilgilendirici bir yazı yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Gönüller Sultanı Mevlana videosunu izleyiniz. Mevlânâ’nın en beğendiğiniz öğüdü ile ilgili bilgilendirici bir yazı yazınız. Yazmadan önce yazınızın taslağını oluşturmayı unutmayınız.

Olduğu gibi görünmek

Samimiyetin bir anlamı da insanların içten, açık ve yüreklilikle davranması demektir. Bazı insanlar vardır. Konuşurken çok iyi, güzel konuşurlar ve onlara gönül rahatlığı ile güvenirsiniz. Ama yaptıkları ile söyledikleri arasında dağlar kadar farklar vardır. Mesela her zaman doğru söylemek, yalana asla başvurmamak gerektiğini söylerler. Ancak bir de bakarsınız ki aynı insan sürekli yalan söylüyor.

Mesela ülkeleri yöneten koca koca insanlara bakıyorsunuz. Dünya barışı diyorlar ama silahlanma yarışını ve savaşları her geçen gün artırıyorlar. Küresel ısınmayı durduralım diyorlar ama iklim antlaşmalarını imzalamıyor, imzalasalar da uymuyorlar.

Veya bazı insanlar vardır. Sizi çok seviyor gibi gözükürler ama sağda solda sizle ilgili kötü konuşurlar. Başarılarınıza seviniyor gibi gözükürler ama aslında sizin başarısız olmanız için içten içe dua ederler.

İşte biz arkadaşlarımızı seçerken buna çok dikkat etmeli, içi dışı bir olan yani “Ya olduğu gibi görünen ya da göründüğü gibi olan” insanlarla dostluklar kurmalıyız.

143
197
299
69
69
73
702
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.