Görümce kime denir

Görümce kime denir
Görümce kime denir, görümce kimdir, görümcelik yapmak ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Görümce, gelinin kocasının kız kardeşine verilen isimdir. Eşinin kız kardeşi yaşça büyük de olsa küçük de olsa gelinin görümcesidir. Eğer gelin ile görümcenin yaşları yakınsa birbirlerine isimleriyle hitap ederler. Zaten bu terim; yüz yüze konuşurken değil de daha çok gıyabında bahsedilirken kullanılır.

Görümce, bir kadına (bir geline) göre kocanın kız kardeşidir. Görümce ile dertleşme şansının olmadığını, çünkü görümcenin ister istemez ailesinin yanında yer alıp, geline karşı tavır alabileceğine işaret ederek, elti ile geçim daha kolay demişlerdir. (Y. Kırımlı)

Görümcelik yapmak (etmek): (deyiminin anlamı) Gelinin her işine karışmak, geline kötü davranmak. Halası da hala görümcelik yapan, huysuz bir kadındı. C. Yılmaz

Görümcelik yapmak deyiminin anlamı

Görümce, geline kötü davranmak. "Bana görümcelik yapmaya kalkışınca, aramız bozuldu."

Etiketler :
27
15
27
9
18
25
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.