Grup nedir, haklarımızı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz

Grup nedir, haklarımızı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz
Grup nedir, haklarımızı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kişiler doğduğu andan itibaren belirli grupların içinde yer alır. Yaşamları süresince de farklı grupların içinde yer almaya devam eder. Aynı amaç için bir araya gelmiş en az iki kişiden oluşan kişiler topluluğuna grup denir.

Aile, toplumun en önemli kurumudur. Kişi hayatı boyunca öğrendiği birçok şeyi ailesinden öğrenir. Eğitim ve sosyalleşme ailede başlar. Evlatlarına iyi örnek olan anne ve babalar topluma faydalı işler yapan iyi nesiller yetiştirir. Akrabalarımız da toplumun önemli grupları arasında yer alır. Sevinçlerimizin üzüntülerimizin birçoğunu akrabalarımızla paylaşırız. Toplumumuz akraba ilişkilerine büyük önem verir. Akrabalarımızla iyi ilişkiler kurmak kültürümüzün en önem verdiği değerlerdendir. Çevremizde katıldığımız oyun ve farklı etkinlik grupları da sosyal gruplar olarak adlandırılmaktadır.

Hak ve hürriyetlerimiz sınırsız değildir. Bize verilmiş olan her hakkın doğru ve yerinde kullanılması gerekmektedir. Örnek verecek olursak kimse kimsenin yaşama hakkını elinden alamaz. Veya eğitim hakkını engelleyecek her hangi bir davranışta bulunamaz.  Anayasamıza göre; ülke bütünlüğünü bozacak veya milletimizin huzurunu bozacak davranışlar sergilendiği takdirde ülkenin ahlak ve sağlığını korumak amacıyla hak ve özgürlüklerimiz kanun ile sınırlandırılır. O yüzden haklarımızı kullanırken diğer vatandaşlarımızı da düşünmeli  ve onlara saygılı olmalıyız.

181
160
200
125
31
35
93
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.