Grup ve kurumlardaki yerinizi belirlemenizin size sağlayacağı yararlar

Grup ve kurumlardaki yerinizi belirlemenizin size sağlayacağı yararlar
Bulunduğunuz grup ve kurumlardaki yerinizi belirlemenizin size sağlayacağı yararlar nelerdir, Siz kimlere karşı sorumlu olduğunuzu düşünüyorsunuz

Soru : Bulunduğunuz grup ve kurumlardaki yerinizi belirlemenizin size sağlayacağı yararlar nelerdir?

Yaşamımızı devam ettirebilmek ve ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek için toplum hâlinde yaşarız. Devlet; okul, hastane gibi kurumların açılmasını sağlayarak toplumun eğitim, sağlık vb. ihtiyaçlarını karşılar. Aile de yasalar çerçevesinde kurulduğu için üyesi olduğumuz en küçük kurum; aynı zamanda gruptur.

Çevrenizdeki bireylerle ortak ilgi alanlarımız ve amaçlarımız doğrultusunda bir araya gelerek faaliyetlerde bulunuruz. Bunlar bazen okulda bazen de okul dışında olabilir. Okulda kurduğumuz “Çevre” ve “Tiyatro Kulüpleri”, bu gruplara örnektir.

Soru : Siz kimlere karşı sorumlu olduğunuzu düşünüyorsunuz

Her insan birbirinden farklıdır. Bu yüzden her insanın sorumlulukları da birbirlerine göre farklılık gösterir. İnsanlar çeşitli işler ile uğraşır ve diğer insanlar ile çeşitli iletişim kurarlar. Her insanın sorumlu olduğu konular, o insanın yaşına, çalıştığı kuruma ve rütbesine, ailesine, çevresinde bulunan diğer insanlara ve içerisinde bulunduğu topluma karşı bazı sorumlulukları bulunur. Fakat insanın ilk başta kendisine karşı sorumlulukları vardır.

İnsanın kendisine karşı olan sorumlulukları, temel ihtiyaçların karşılanması, isteklerin karşılanması, sağlıklı bir birey olmak, eğitim almak ve kendini geliştirmek gibi durumlar olmaktadır. Bu sorumluluklar aynı zamanda aileye karşı olan sorumluluklara da dahil edilebilmektedir. Çünkü ailemiz bazen bizi bizden daha çok bile düşünebilmektedir.

Her insan çalıştığı iş yerinde ise bulunduğu rütbeye göre bir üst kademeye karşı sorumludur. Okulda öğretmenlere karşı, evde aile bireylerine karşı, çevrede arkadaşlara ya da dostlara karşı, içerisinde bulunduğumuz toplumun gelişim sağlaması amacı ile topluma karşı sorumluluklar bulunur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.