Güç santrallerinin olumlu ve olumsuz yönleri ile risk oluşturabilecek durumlar

Güç santrallerinin olumlu ve olumsuz yönleri ile risk oluşturabilecek durumlar
Güç santrallerinin olumlu ve olumsuz yönleri ile risk oluşturabilecek durumların neler olabileceği hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Olumlu: Su buharı ile hareket sağlandığı için termik santrallerde bu buhar ile sınırsız elektirik üretme imkanı vardır.

Olumsuz: Termik santrallerde üretim sırasında azotoksit kükürt dioksit ve pek çok küçük yapılı pertikül açığa çıkmaktadır

Güç SantralleriOlumlu YönleriOlumsuz Yönleri
Hidroelektrik santraliHidroelektrik santral projeleri, kurulduğu bölgenin ekonomisine katkı sağlamakta ve dışa bağımlılığı azaltmaktadır.Canlıların yaşamına müdahale edilmekte ve canlıların ölümüne neden olunmaktadır. Ancak bu zarar, derelere can suyu bırakılarak ve yerinde denetim yapılarak önlenebilmektedir.
Termik santralKalitesiz kömür ve suyun kullanılması nedeniyle düşük maliyetli ve enerji üretimi kolay bir kaynaktır.Kalitesiz yakıt kullanımından dolayı hava kirliliğine neden olmaktadır.
Rüzgâr santraliİklim değişiklikleri olmadığı sürece, rüzgâr enerjisinin kaynağının tükenmesi mümkün değildir. Su, kömür gibi tükenebilir enerji kaynaklarına gerek duyulmaz.Göçmen kuşlar rüzgâr santrallerinden kötü etkilenebiliyor. Yanlış bölgeye kurulan rüzgâr santrali, kuşların göç yollarının değişmesine sebep olabilir.
Jeotermal santralJeotermal enerjinin verimi oldukça yüksektir ve doğrudan kullanılabilmektedir.Jeotermal enerjiyi sağlayan sıcak suyun azalması, arazide çökme riskini artırmaktadır.
Nükleer santralYüksek miktarda elektrik enerjisi ve daha az karbondioksit salınımı sağlamaktadır.Nükleer enerji üretimi sırasında açığa çıkan atık maddelerin depolanması risklidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
18
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.