Guglielmo Marconi (Guglielmo Markoni)’nin sayı doğrusu modelini kullandığı teknolojik alet

Guglielmo Marconi (Guglielmo Markoni)’nin sayı doğrusu modelini kullandığı teknolojik alet
Ünlü bilim insanı Guglielmo Marconi (Guglielmo Markoni)’nin sayı doğrusu modelini kullandığı teknolojik aleti araştırınız.

Guglielmo Marconi; Tarihte başarılı telsiz telgraf sistemini geliştirmiş ünlü İtalyan bilim adamıdır. Kısa dalga radyo iletişimi hakkında yaptığı çeşitli çalışmalar ile çağdaş uzun verimli radyo yayımcılığının gelişmesini mümkün kıldığı için, radyon cihazının babası (icatçısı) olarak bilinir. Dünyada üzerinde ilk defa transatlantik radyo iletişimini hayata geçiren kişidir.Yukarıdaki aletleri bulmak için sayı doğrusu modelini kullandığı bilinmektedir.

Gugliemo Marconi, ünlü İtalyan Fizikçidir.

Bir çok icadı bulunan Marconi,Sayı doğrusu modelini kullanarak telsiz ve telgrafı,kablosuz iletişimi -ki en önemlisi de budur- ve kısa radyo dalgalarını bulmuştur.

475
745
980
499
77
71
1160
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum