Gümüşhane Üniversitesi kayıt işlemleri

Gümüşhane Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 Gümüşhane Üniversitesi kayıt için istenen evraklar neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detaylar haberimizde...

Yeni Kayıtlar

1) Elektronik Kayıt (e-devlet üzerinden) ve Diğer Yapılması Gereken İşlemler İçin Burayı Dikkatlice Okumadan Kesinlikle Kaydınızı Yapmayınız!

KAYIT TARİHLERİ

E-Kayıt Tarihleri : 16 - 21 Ağustos 2019
Üniversiteye Gelerek Kayıt Yapma Tarihleri : 19 - 23 Ağustos 2019

Üniversiteye Gelerek Kayıt Yaptıracak Programlar;

1) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu / Antrenörlük, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği programları
2) Sağlık Bilimleri Fakültesi / Acil Yardım ve Afet Yönetimi ve Hemşirelik programları
3) Gümüşhane SHMY Okulu / İlk ve Acil Yardım Programı
4) Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu /Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri – Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
5) Kelkit ve Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları/İlk ve Acil Yardım Programları

Kayda Gelirken Getirilecek Belgeler;

a. Herhangi bir nedenle e-devlet üzerinden kayıt yapamayanlar ve henüz ortaöğretim kurumlarından mezun olamayanlar; gerekli evraklar (Diploma, Askerlik Durum Belgesi vs.).
b. Gümüşhane Sağlık Hizmetleri MYO, Kelkit Sağlık Hizmetleri MYO ve Şiran Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım Programlarına kayıt yaptıracak olan öğrenciler sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığa sahip olduklarını belgeleyen rapor ve 30 Eylül 2019 tarih itibariyle 17 yaşını tamamlamış olmak.
c. Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı;
1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığına dair belge.
2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası (raporda belirtilecek) boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
3) Erkekler için 170-190 cm arası (raporda belirtilecek) boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamın-dan en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçu-şa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).
Yetkili Sağlık Kurumlarını görmek için aşağıdaki linki tıklayınız. (Mutlaka bu sağlık kurumlarının birinden rapor alınacaktır. Diğer Raporlar kabul edilmeyecektir.)
http://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/pdf/saglik_birimi/Liste1.pdf
5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.
d. Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programına kayıt yaptıracak öğrenciler;
1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığına dair belge.
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).
e. Sağlık Bilimleri Fakültesi / Acil Yardım ve Afet Yönetimi ve Hemşirelik Bölümü öğrencileri "Bu programa kayıt için bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet rapor" .
f. Ortaöğretim Kurumlarından mezun olamayarak mezuniyet ve tek ders sınavına girecek öğrencilerle ilgili YÖK'ün yazısını görmek için tıklayınız.
3) Harç Miktarlarını Görmek İçin Tıklayınız! (İkinci Öğretime yerleşen öğrenciler harçlarını Halk Bankasına Öğrenci numarası ile birlikte 09 - 13 Eylül 2019 Tarihleri Arasında Halk Bankası Şubelerine Yatırılacaktır)
Önemli Not: Güncel ve detayllı bilgiye üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

1
0
0
0
2
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.