Gün doğmadan neler doğar atasözünün anlamı

Gün doğmadan neler doğar atasözünün anlamı
Gün doğmadan neler doğar, en umutsuz zamanda bile beklenmedik olumlu bir durumla karşılaşmak olanağı vardır anlamında kullanılır.

İnsanların başına neler geleceği hiç belli olmaz. Hangi durumda olursa olsun, geleceğe umutla bakmak ve buna göre strateji belirlemek gerekir. Özellikle iyimser düşünceler içinde olmak, moralimizi dinç tutar, iyi de olsa, kötü de olsa yarının bize neler getireceğini kestiremeyiz. Her şeye hazırlıklı olmak ve içinde bulunulan zamanı iyi değerlendirmek yararımıza olacaktır. Allah'tan umut kesmek ise hiçbir zaman iyi değildir. Umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini vurgulamak üzere söylenir.

Gün doğmadan neler doğar anlamı şu şekilde :

Yüce Allah`tan başka kimse yarının ne getireceğini bilemez. Yarın birçok değişikliklere gebedir. Beklenmedik bir sırada umut verici durumlarla da karşılaşma imkânı vardır.

Gün doğmadan neler doğar TDK anlamı nedir

Beklenmedik bir sırada umut verici durumlarla da karşılaşma imkânı vardır" anlamında kullanılan bir sözdür
Değişiveren şartlar karşısında gün doğmadan neler doğar diye düşündüğü çok olmuştu.

208
311
229
225
229
214
276
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.