Gün içerisinde Güneş’in farklı konumlarda gözlenmesinin sebebi ne olabilir

Gün içerisinde Güneş’in farklı konumlarda gözlenmesinin sebebi ne olabilir
Gün içerisinde Güneş’in farklı konumlarda gözlenmesinin sebebi ne olabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Gün içerisinde Güneş’in farklı konumlarda gözlenmesinin sebebi ne olabilir

Ödev cevabı kısaca : Güneş'in farklı konumlarda gözlenmesinin sebebi Dünya'nın kendi ekseni etrafında dönmesidir. Dünya, yaklaşık 24 saatlik bir sürede kendi ekseni etrafında tam bir tur atar. Bu dönme hareketi sırasında Güneş her an farklı bir noktadan gözlemlenir. Sabah doğu ufkunda doğar, öğlen en yüksek noktada görünür, akşam batı ufkunda battıktan sonra gece boyunca gözlenmez. Bu günlük hareket, Güneş'in farklı konumlarda gözlenmesine yol açar. Ayrıca Dünya'nın yörüngesel hareketi de Güneş'in farklı noktalardan gözlenmesine etki eder, bu nedenle mevsimler oluşur. Yani, Güneş'in farklı konumlarda gözlenmesinin ana sebebi Dünya'nın dönme hareketi ve yörüngesel hareketidir.

1
0
0
0
1
2
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.