Günaşırı nasıl yazılır, günaşırı ne demek

Günaşırı nasıl yazılır, günaşırı ne demek
Günaşırı nasıl yazılır, günaşırı TDK'ya göre nasıl yazılır, günaşırı birleşik mi ayrı mı yazılır, günaşırı ne demek bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günaşırı kelimesinin doğru anlamı 'iki günde bir' şeklinde öne çıkmaktadır. Yani diğer bir anlamı ile bir gün ara vermek olarak günaşırı kelimesi kullanılır. Türkçede bu kelime çok sık, sürekli olarak ya da her gün gibi anlamlar taşımaz.

Günaşırı nasıl yazılır

Bir gün arayla, iki günde bir anlamına gelen günaşırı kelimesi, çoğu zaman gün aşırı şeklinde yazılarak cümle içinde hatalı kullanılabiliyor. Gün ve aşırı kelimelerinin birleşimiyle meydana gelen bu kelimenin doğru yazımı bitişik olarak günaşırı şeklinde olmalıdır. Kelimenin yazımının yanı sıra, anlam olarak da yanlış kullanımlar söz konusu olabiliyor. Günaşırı kelimesi her gün değil, iki günde bir anlamına gelmektedir. Bu yazı egitimsistem.com sitesinden ©alınmıştır.

Doğru nasıl yazılır;
gün aşırı (Yanlış kullanım)
günaşırı ✔ (Doğru kullanım)

Günaşırı nedir

Gün aşırı kelimesi ara verilerek yapılan bir durum ya da iş anlamına gelmektedir. Özellikle iki günde bir olarak öne çıkan bir kelimedir. Buna bir örnek vermek gerekirse;

  • ''Bu ilacı günaşırı kullanmanız gerekmektedir.''
  • ''Günaşırı temizlik yapmak iyidir.''
  • "Gelir desen dar gelir / Günaşırı alacaklılar gelir" - Orhan Veli Kanık

Burada anlatılmak istenen sıklıkla ya da her gün değil, iki günde bir veya belirli aralıklarla yapılan işler anlamı taşır.

Günaşırı TDK kelime anlamı

Günaşırı kelimesinin Türk dil kurumu kapsamındaki anlamı 'iki günde bir' olarak bilinmektedir. Bir gün ara ile, iki günde bir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.