Günde beş vakit namaz kılan bir Müslüman, temizlikle ilgili ne gibi alışkanlıklar kazanır

Günde beş vakit namaz kılan bir Müslüman, temizlikle ilgili ne gibi alışkanlıklar kazanır
Günde beş vakit namaz kılan bir Müslüman, temizlikle ilgili ne gibi alışkanlıklarkazanır, namaz için gerekli olan diğer temizlik şartlarını düşünerek sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Namaz kılmak için abdest eğer gerekiyorsa gusül almak, elbise ve namaz kılacağı mekanı temizlemek gibi çok güzel alışkanlıklar kazanır. Abdest ve gusülde su ile temizlik yapılıp, gerekli olan hijyen sağlanmış olur. Abdestte en çok kullandığımız, el, ayak, baş gibi azalar yıkanıp meshedilerek, gusülde de banyo yapılarak hijyen sağlanmış olur. Elbiselerimiz ve mekanımızda temizlik şart olduğu için tertemiz olur.

Namaz kılan bir Müslüman sürekli olarak temizlik yapar ve beden temizliğine önem verir. Buradan yola çıkarak bu kişilerin temiz olduğu kanısına varabiliriz. Her namaz öncesi abdest alınması gerektiğinden abdest ile hem ruh hem beden arındırıldığından namaz kılan kişilerin temiz olduğu söylenebilir. El ve ayak temizliğine önem verirler ve güzel kokular kullanırlar. Aynı şekilde namaz kılan kişiler yüz ve ağız temizliğine de önem verir.

66
9
2
8
9
12
156
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.