Günde ne kadar zamanınızı cep telefonuyla ya da bilgisayar başında geçiriyorsunuz

Günde ne kadar zamanınızı cep telefonuyla ya da bilgisayar başında geçiriyorsunuz
Günde ne kadar zamanınızı cep telefonuyla ya da bilgisayar başında geçiriyorsunuz, bu süre sizce ne kadar olmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ben günde yaklaşık olarak 5 saatimi geçiriyorum. Bu durumun sebebi çoğu işimi telefon üzerinden üzerinden yapmamdan kaynaklanıyor. Bazı zamanlar bu oran biraz azalırken bazı zamanlarda bu oran biraz daha artmaktadır. Özellikle sosyal medya çok aşırı bir zaman geçirmemek için kendime sınırlar koyuyorum.

Teknoloji kullanımı artık bireylerin hayatına çok küçük yaşlardan itibaren girmektedir. Bunların kullanım miktarı ise yaş dönemlerine göre farklılık göstermektedir. Şimdi bu dönemlere bakalım.

0 - 3 yaş, Bu dönemdeki çocuklardan telefon, bilgisayar gibi teknolojik cihazlar uzak tutulmalıdır. Çocuklar ekran başında bu dönemler vakit geçirmemelidir.

4 - 6 yaş, Bu dönemdeki çocuklar kreş ve anaokulu eğitimlerini almaları gerekir. Genel olarak yapboz, oyun hamuru, logolar gibi oyuncaklarla vakitlerini geçirmelidirler. Bu dönemdeki çocuklara teknolojik araçlarla vakit geçirme süresi 1 saattir.

7 - 9 yaş, Bu dönem çocukların ilkokul dönemine rastlamaktadır. Çocukların akademik olarak bir şeyler öğrenmeye çalıştıkları dönemdir. Bilgiler bir kitaptan ya da okul ortamından öğrenileceği gibi teknolojik araçlardan da elde edilebilir. Bu sebeple çocuklara tamamen teknolojiyi kısıtlamaktan ziyade belirli sınırlamalar getirilmelidir. Bu yaş aralığında teknoloji ile vakitleri 1 - 1,5 saat olmalıdır.

10 + yaş, Bu dönem sonraların bireylerin hayatına teknoloji daha sık girmektedir. Bu duruma gerek yapılan işler gerekse ödevler sebep olmaktadır ama ruhsal sağlımız açısından bu süreyi elden geldiğince azaltmalıyız. Bu dönemlerde teknolojik cihazların ortalama kullanım süresi 5 saattir.

2
1
2
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.