Gündüz dışarıda gördüğünüz siyah bir kedinin, siyah; beyaz bir tavşanın ise beyaz görünmesinin nedeni

Gündüz dışarıda gördüğünüz siyah bir kedinin, siyah; beyaz bir tavşanın ise beyaz görünmesinin nedeni
Gündüz dışarıda gördüğünüz siyah bir kedinin, siyah; beyaz bir tavşanın ise beyaz görünmesinin nedenini nasıl açıklarsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Siyah kedi üzerine gelen beyaz ışığın tamamını soğurduğu için siyah görünür. Beyaz tavşan ise üzerine düşen beyaz ışığın tamamını yansıttığı için beyaz görünür.

Güneş ışınları, tüm renkli ışınları bir arada içerir. Bu ışınların toplamına "beyaz ışık" denir.

Gündüz dışarıda gördüğünüz siyah bir kedinin, siyah; beyaz bir tavşanın ise beyaz görünmesinin nedenini şöyle açıklayabiliriz.

  • Beyaz tavşanın tüyleri pürüzsüzdür. Güneş'ten gelen tüm ışınların tamamına yakınını yansıtır. Dolayısıyla tüm renkli ışınlar bir aradadır. Bu sebepten dolayı gözümüze beyaz gözükür. Siyah kedinin tüyleri ise pürüzlü yapıya sahiptir. Işınlar yansıyamaz, absorbe edilir. Dolayısıyla gözümüze ışın yansımaz ve siyah gözükür.
  • Bütün renkli cisimler aynı sebepten dolayı farklı renklere sahiptir. Cisimler, belirli bir aralıktaki ışınları yansıtırlar ve o renkte görünürler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.