Güneş ışınları yeryüzüne yıl boyunca neden farklı açılarla düşer

Güneş ışınları yeryüzüne yıl boyunca neden farklı açılarla düşer
Güneş ışınları yeryüzüne yıl boyunca neden farklı açılarla düşer, Güneş ışınlarının yeryüzüne düşme açısındaki değişim bir cismin gölge boyunu nasıl etkiler konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Güneş ışınları yeryüzüne yıl boyunca neden farklı açılarla düşer? Güneş ışınlarının yeryüzüne düşme açısındaki değişim bir cismin gölge boyunu nasıl etkiler? Düşüncelerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.

Ödev cevabı kısaca : Güneş ışınlarının yeryüzüne düşme açısı, Dünya'nın ekseni etrafındaki eğik dönüşü nedeniyle yıl boyunca değişir. Bu değişen açılar, mevsimlerin ve gölgelerin farklı uzunluklarda oluşmasına neden olur. Kış aylarında düşük açılarla gelen güneş ışınları daha uzun gölgelere yol açar, yaz aylarında ise dik açılarla gelen güneş ışınları daha kısa gölgeler oluşturur. Bu, mevsimlerin ve gün uzunluklarının değişmesine sebep olur.

1
1
1
1
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.