Güneş kendisine verilen görevi bir süreliğine yerine getirmese ne olurdu

Güneş kendisine verilen görevi bir süreliğine yerine getirmese ne olurdu
Güneş kendisine verilen görevi bir süreliğine yerine getirmese ne olurdu, toplumu oluşturan her bir fert kendilerine verilen emirleri yerine getirmese o toplum, o devlet varlığını nasıl sürdürür

Allah’ın bu kainatta hiçbir şeyi boş boşuna yaratmamıştır. Yaratılan her şeyin bir amacı ve yaratılış nedeni vardır. Güneş de bunlardan biridir. Güneş kendisine verilen görevi kısa bir süreliğine yerine getirmese her yer aniden karanlığa gömülür dünyada bir daha gündüzler yaşanmaz ve her yer sürekli gece olurdu.

Sıcaklık aniden düşer ve her yer soğumaya başlar. Dünya üzerindeki üretkenliğin yüzde doksanı gerçekleştiren fotosentez durur, bitkiler karbondioksiti soluyamaz ve oksijeni dışarı veremezlerdi. Bitkiler hayatta kalamazdı.

Birçok bitki ve hayvan neslinin türü yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Soğuklar ve buzullar belli bir süre sonra dünyayı sarar ve insan için artık dünya yaşanmaz bir gezegen haline gelirdi. Okyanuslar ve denizler buz tutar, bunun neticesinde deniz yaşamı da son bulurdu. Böyle bir durumda o toplumun ve devletin varlığını sürdürmesi düşünülemez.

1
1
1
1
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.