Güneş ve Güneş sistemi hakkında güvenilir kaynaklardan araştırma yapınız

Güneş ve Güneş sistemi hakkında güvenilir kaynaklardan araştırma yapınız
Güneş ve Güneş sistemi hakkında güvenilir kaynaklardan araştırma yapınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Güneş ve Güneş sistemi hakkında güvenilir kaynaklardan araştırma yapınız. Araştırmalarınızda öncelikli olarak “gov” ve “edu” uzantılı genel ağ sitelerini tercih ediniz.

Ödev cevabı kısaca : Güneş, Güneş Sistemi’mizin merkezinde bulunan büyük ve sıcak bir yıldızdır ve ışığını ve ısısını tüm gezegenlere gönderir. Güneş Sistemi, Güneş’in etrafında dönen sekiz gezegeni, onların uydularını, asteroidleri ve kuyruklu yıldızları içerir. Dünya da bu gezegenlerden biri ve Güneş etrafındaki dönüşünü 365 gün içinde tamamlar, bu da bir yılımızı oluşturur.

  • Güneş, Güneş Sistemi'nin merkezinde yer alan bir yıldızdır.
  • Güneş, temel olarak hidrojen ve helyumdan oluşur.
  • Güneş'in ortalama yüzey sıcaklığı yaklaşık 5.778 santigrat derecedir.
  • Güneş'in çekirdeğindeki sıcaklık ise yaklaşık 15 milyon santigrat derecedir.
  • Güneş'in kütlesi, Dünya'nın kütlesinin yaklaşık 333.000 katıdır.
  • Güneş'in çapı, Dünya'nın çapının yaklaşık 109 katıdır.

Güneş sistemi

Güneş sistemi, Güneş, gezegenler, cüce gezegenler, asteroitler, kuyrukluyıldızlar ve diğer küçük gök cisimlerinden oluşan bir kümedir. Güneş sistemi, Samanyolu galaksisinin Orion Kolu'nda yer almaktadır. Güneş sistemi, Güneş'ten en uzaktaki cisim olan Oort Bulutu'na kadar uzanmaktadır. Oort Bulutu, Güneş'ten yaklaşık 50.000 ila 200.000 AU (astronomik birim) uzaklıkta yer almaktadır.

Güneş sistemi, sekiz gezegene sahiptir. Bunlar, Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün'dür. Güneş sisteminde ayrıca beş cüce gezegen bulunmaktadır. Bunlar, Ceres, Plüton, Haumea, Makemake ve Eris'tir.

Güneş sistemi, gezegenler, cüce gezegenler, asteroitler, kuyrukluyıldızlar ve diğer küçük gök cisimlerinden oluşan bir kümedir. Güneş sistemi, Güneş'ten en uzaktaki cisim olan Oort Bulutu'na kadar uzanmaktadır. Güneş sistemi, yaklaşık 4,5 milyar yıl önce bir gaz ve toz bulutunun çökmesiyle oluşmuştur.

  • Güneş Sistemi, Güneş'in etrafında dönen sekiz gezegen, cüce gezegenler, asteroitler, kuyrukluyıldızlar ve meteoritlerden oluşur.
  • Güneş Sistemi'nin sekiz gezegeni şunlardır: Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün.
  • Cüce gezegenler, Güneş etrafında dönen ancak gezegen olarak kabul edilmeyen gök cisimleridir. Günümüzde kabul edilen beş cüce gezegen şunlardır: Ceres, Plüton, Eris, Haumea ve Makemake.
  • Asteroitler, Güneş Sistemi'nin iç kısmında bulunan ve Güneş etrafında dönen küçük gök cisimleridir.
  • Kuyrukluyıldızlar, Güneş Sistemi'nin dış kısmında bulunan ve Güneş etrafında dönen gök cisimleridir.
  • Meteorlar, Dünya atmosferine giren ve sürtünmeden dolayı yanan gök cisimleridir.

754
550
1507
281
1270
45
161
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.