Güneşin bir yerde doğarken başka bir yerde batıyor olması nasıl açıklanabilir

Güneşin bir yerde doğarken başka bir yerde batıyor olması nasıl açıklanabilir
Güneşin bir yerde doğarken başka bir yerde batıyor olması nasıl açıklanabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Güneşin doğması ve batması hem dünyanın hareketlerine hem de güneşin hareketlerine bağlıdır. Dünya kendi ekseni etrafında döndüğünde gece gündüz olayı oluşmaktadır. Şimdi şöyle hayal edelim Dünyayı ortadan ikiye bölelim, Doğu-Batı şeklinde Güneş Dünyanın Doğu yüzüne bakarken Batı yüzü karanlık olur. Başka bir deyişle bir taraf gündüz bir taraf gece olur. Dünya yuvarlak ve elips şeklinde olduğu için Güneş Dünyanın sadece yarısına bakar. Bu döngü her gün böyle devam eder. Örnekleri çeşitlendirirsek Güneş ülkemizde doğduğunda, Çin boylamındaki ülkelerde Güneş batmış olur.

247
427
310
143
288
143
252
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.