Güneşin konumu ile yönler arasın da nasıl bir ilişki vardır

Güneşin konumu ile yönler arasın da nasıl bir ilişki vardır
Güneşin konumu ile yönler arasın da nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya Güneş'in etrafında batıdan doğuya dönmektedir ve Güneş doğudan doğup batıdan batmaktadır. Bu bilgiler ışığında insanoğlu yönleri bulmuştur.

Güneşin konumu ile yönler arasında direk bir ilişki vardır çünkü yönleri güneşin konumu belirler. Yani güneşin doğduğu yere doğu ve battığı yere batı diyoruz. Yüzümüzü güneşin doğduğu yere dönersek sol kolomuz kuzeyi sağ kolumuz ise güneyi bize gösterir. Yani yönlerin temel belirleyici unsuru güneştir.

Yönler hakkında bilgiler

  • Dünya üzerindeki yer ve varlıkların konumunu belirlemede kullanılan, dünyanın kutuplarını baz alarak oluşturulmuş terimlerdir.
  • Dört ana yön vardır. Bunlar doğu, batı, kuzey ve güneydir. Bu dört ana yön haricinde ara yönler de vardır. Ara yönler daha hassas adresleme yapılması gerektiğinde kullanılan terimlerdir: kuzeydoğu, güneybatı, güneydoğu vb.
  • Yönler pusula veya uydu navigasyonu gibi araçlarla vektörel bazlı çalışarak bulunabilirler.
  • Pusula ve navigasyon haricinde kutup yıldızı, yosunlar veya ağaçların kuzeye bakan yüzlerinden de yönler bulunabilirler.
  • Farklı dinlere ait ibadethaneler de yön bulma konusunda insanlara yardımcı olmuşlardır. Örneğin camilerde mihrap Kıblenin tarafındadır; yani yüzünü mihraba dönen kişinin yüzü Mekke' ye bakar. Hassas bir yön belirleme yapılması zordur.

20
0
56
0
20
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.