Güneş’teki patlamaların sesi Dünya’ya neden ulaşamaz

Güneş’teki patlamaların sesi Dünya’ya neden ulaşamaz
Güneş’teki patlamaların sesi Dünya’ya neden ulaşamaz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Güneş patlamalarının seninin gelmemesinin nedeni boşlukta sesin yayılmamasıdır. Sesin yayılması için maddesel bir ortama ihtiyaç vardır . Ama boşlukta bir madde olmadığı için ses orada yayılmaz.

Güneş ve Dünya arasında maddesel bir ortam yoktur. Sesin yayılabileceği tanecikler olmadığı için Güneş’teki patlama sesleri Dünya’ya ulaşmaz.

Sesin yayılması için bir ortama ihtiyaç vardır. Bu ortam madde ortamı olarak kabul edilmektedir. Madde ortamı katı, sıvı ve gaz maddelerin oluşturduğu ortamdır. Ses de dalgalar halinde yayılırken titreşimlere neden olur ve ses iletimi gerçekleşir. Güneş’te birtakım patlama meydana gelmektedir. Atom dönüşümlerinin meydana geldiği Güneş yüzeyinde bu patlamaların sesi duyulmaz.

Güneş ile Dünya arasında yaklaşık yüz elli milyon kilometre mesafe bulunur. Güneş yüzeyindeki sıcaklık patlamalarının duyulması için uzay ortamının madde ortamı gerekir. Fakat uzay ortamı boşluk olarak kabul edilir ve bu boşlukta katı, sıvı ve gaz maddeler de bulunmamaktadır.

1043
547
502
210
201
201
402
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.