Güney Afrika Cumhuriyeti, Mısır, Nijerya gibi diğer gelişmiş Afrika ülkelerindeki ekonomik hayatı

Güney Afrika Cumhuriyeti, Mısır, Nijerya gibi diğer gelişmiş Afrika ülkelerindeki ekonomik hayatı
Güney Afrika Cumhuriyeti, Mısır, Nijerya gibi diğer gelişmiş Afrika ülkelerindeki ekonomik hayatı araştırarak ilginç bulduğunuz bilgiler hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Afrika kıtasının en büyük ekonomilerinden birine sahip olan Güney Afrika, Uluslararası Para Fonu’nun Ağustos 2016’da açıkladığı verilere göre Afrika kıtasının en büyük ekonomisi özelliğini Nijerya’dan alarak yeniden elde ettiği ifade edilmiştir. Yeraltı madenleri açısında zengin bir ülke konumunda olan Güney Afrika Cumhuriyeti’nde ihracat gelirlerinin %40’ı ile %50’si arasındaki kazancı madenler oluşturmaktadır.

Nijerya’da ekonomi daha çok tarıma dayanır. Yer fıstığı, pamuk, palmiye ağaçları, sebze ve meyve türleri, kakao, kauçuk tahıl ürünleri, hurma ve yer fıstığı yağı, kereste ve kola cevizi bol miktarda üretilir. Kakao ve kauçuk üretiminde dünyanın altıncı ülkesidir.

14
13
13
13
13
13
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum