Günlük hayatta karşılaştığınız bir sorunu çözerken nelere dikkat ediyorsunuz

Günlük hayatta karşılaştığınız bir sorunu çözerken nelere dikkat ediyorsunuz
Günlük hayatta karşılaştığınız bir sorunu çözerken nelere dikkat ediyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan toplumda yaşayan sosyal bir varlık olarak günlük hayatta pek çok sorunla karşılaşır. Çünkü insanın olduğu ortamda farklı sorunların çıkması kaçınılmazdır. Karşılaştığımız sorunları çözerken, uymamız gereken birtakım kurallar vardır. Bu kuralları yazılı ve yazısız olarak ikiye ayırabiliriz. Yazılı kuralların kanuni yaptırımı vardır. Yazısız kurallarsa kaynağını kültürden alır, kanuni yaptırımı yoktur.

İnsanlar karşılaştığı sorunları çözerken kendi kurallarına göre değil, soruna; hak, sorumluluk ve özgürlük bağlamında yaklaşmalıdır. Sorunlarımızı çözerken karşıdaki kişinin hakkını yememeliyiz. Aynı zamanda da kendi hakkımızı da korumalıyız. Sırada bekleyen öğrenciler, başkalarının hakkına saygı göstererek sıraya girmişlerdir. Kırmızı ışıkta durmayarak yoluna devam eden otobüs şoförü ise diğer sürücülerin can ve mal güvenliğini hiçe sayarak başkalarının hakkını ihlal etmektedir.

Sırada bekleyenlerden bir kişi sırasından çıkıp öne geçmek istese o kişi için kanuni bir yaptırım yoktur ama çevresindeki insanların tepkisi ile karşılaşma olasılığı yüksektir. Kırmızı ışıkta geçen otobüs şoförü ise kanuni olarak suç işlemektedir. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan insanların başkalarının hak ve özgürlüklerine son derece saygılı olması gerekir. Çünkü büyükşehirlerde yaşam çok yoğun bir şekilde aktığı için kişilerin haklarına saygı gösterilmemesi durumunda ciddi sorunlar çıkabilmektedir.

Karşılaştığımız sorunları çözerken her zaman kanuni haklarımızı göz önünde bulundurmalıyız. Haklı iken haksız duruma düşmemek için olaylar karşısında ani tepki vermemeli, sakinleştikten sonra ne yapacağımıza öyle karar vermeliyiz. Özgürlük her insanın en temel hakkıdır. Ancak özgürlük her istediğimizi her yerde yapabilme anlamına gelmez. Başka insanların hakkının ihlal edildiği durumda özgürlükten artık söz edilemez. Örneğin, apartman yaşamının bazı kuralları vardır. Apartman sakinleri bu kurallara uymak zorundadır.

123
5
20
5
5
52
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.