Günlük hayatta karşılaştığınız sabit ve hareketli makaraların kullanıldığı sistem ve yerlere örnekler vererek işlevlerini

Günlük hayatta karşılaştığınız sabit ve hareketli makaraların kullanıldığı sistem ve yerlere örnekler vererek işlevlerini
Günlük hayatta karşılaştığınız sabit ve hareketli makaraların kullanıldığı sistem ve yerlere örnekler vererek işlevlerini açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Günlük hayatta karşılaştığınız sabit ve hareketli makaraların kullanıldığı sistem ve yerlere örnekler vererek işlevlerini açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Asansörün taşınmasında sabit ve hareketli makara kullanılabilmektedir. Her ikisi de iş kolaylığı sağlar. Hareketli makarada kuvvetten kazanç da sağlanır.

Sabit ve hareketli makaraların kullanıldığı günlük hayatta karşımıza çıkan bazı örneklerin kısa açıklamaları:

  • Pencere perdeleri: Pencere perdelerini açıp kapatırken kullanılan mekanizmalar genellikle sabit ve hareketli makaraları içerir. Sabit makaralar perde askısına bağlıyken, hareketli makaralar perdelerin ip sistemini yönlendirir, böylece perdeler kolayca açılıp kapanır.
  • Kuyu kaldırma sistemi: Kuyularda su kovalarının yukarıya kaldırılmasında sabit ve hareketli makaralar kullanılabilir. Sabit makara genellikle kuyunun kenarına sabitlenirken, kova ipi hareketli makaradan geçer. Bu sayede kova daha az kuvvetle yukarıya kaldırılabilir.
  • Büyük yük taşıma vinçleri: İnşaat alanlarında veya limanlarda büyük yükleri taşımak için kullanılan vinçlerde sabit ve hareketli makaralar sıklıkla kullanılır. Sabit makaralar genellikle sabit bir yapıya monte edilirken, hareketli makaralar yükü taşıyan kabloları hareket ettirir ve yükü yukarı veya aşağı taşır.

Bu örneklerde sabit ve hareketli makaraların kullanılması, yüklerin taşınmasını kolaylaştırır ve insan gücünden tasarruf sağlar.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.