Günlük hayatta kullandığımız sıvı maddelere örnekler

Günlük hayatta kullandığımız sıvı maddelere örnekler
Günlük hayatta kullandığımız sıvı maddelere örnek veriniz, bu sıvılar yere döküldüklerinde hepsi aynı hızla mı akarlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günlük kullanımda çokça karşılaştığımız sıvılar:

  1. Su
  2. Sıvı sabun
  3. Bulaşık deterjanı
  4. Çamaşır suyu
  5. Bal
  6. Zeytinyağı

Bu sıvılar dökülürken kesinlikle aynı hızla akmazlar. Balı kavanozda ters çevirdiğinizde dökülmesi için bir süre beklemeniz gerekirken, su neredeyse hemen dökülür.

Bu soru, bize maddelerin özelliklerinden viskozite terimini çok belli ettirmeden soruyor.

Viskozite, sıvıların akmaya karşı gösterdiği dirence denir.

Verdiğim örnekleri de viskoziteleri farklı olan sıvılardan seçtim. Bulaşık deterjanı ve bal çok yavaş akarken, sıvı sabun biraz daha hızlı akar. Su diğer örneklerden çok bariz hızlı akarken, çamaşır suyu hepsinden daha hızlı akan bir yapıya sahiptir.

Bu farklı akış hızları verilen sıvıların akmaya karşı dirençlerinin farklı olmasından kaynaklanır. Viskozite özelliğinin ortam sıcaklığı ve madde türü ile ilişkisi olduğunu söyleyebiliriz.

8
131
14
44
33
15
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.