Günlük hayatta kullanılan dinle ilgili ifadelere örnekler

Günlük hayatta kullanılan dinle ilgili ifadelere örnekler
Günlük hayatta kullanılan dinle ilgili ifadelere örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Allah tamamına erdirsin: Sözlenen ya da nişanlanan çiftler için söylenen bir sözdür. En kısa zamanda evlenip yuva kurmaları için söylenir.

İnşallah: ''Allah isterse'' , ''Allah izin verirse'' manalarına gelen bir kelimedir. Olması istenen şeyin Allah'ın yardımıyla ve izniyle olması gerektiğini ifade eder.

Allah'tan umut kesilmez: İnsanların ne olursa olsun umutsuzluğa ve yılgınlığa düşmemesi gerektiğini vurgular. ''Allah var gam yok'' sözü de bu anlama gelir.

Maşallah: Günlük hayatta en çok kullanılan dini ifadelerden biridir. Beğenilen kişi ve olaylar için dile getirilir. Aynı zamanda nazar değmemesi için söylenir. 'Allah kem gözlerden korusun' manasına gelir.

Allah'a çok şükür: Çekilen sıkıntılardan, kazanılan başarılardan ve çok istenen bir şeyin gerçekleşmesinden sonra söylenir. ''Allah'a Hamd olsun'' şeklinde de dile getirilir.

Helal: Helal, dinin yapılmasına izin verdiği, temiz ve hayırlı olan nimetler için kullanılan bir terimdir.

Haram ise onun tam tersi olup dinin yasakladığı tüm nimetler ve olgular için ifade edilir. Kişiler hayatında haramdan kaçınmalı ve helal olan şeylere yönelmelidir.

Elhamdülillah: Günlük hayatta Allah'a teşekkür etmek için sıklıkla dile getirilir. Genellikle yemeklerden ve hapşırdıktan sonra söylenir.

Sevap: Allah'ın ahiret gününde ödüllendireceği her tür davranışa sevap denir.

Günah: Sevabın zıttı olan her eylem ve düşünceye günah denir.

Tövbe: Kişilerin işledikleri günahlardan sonra tövbe etmesi gerekir. Tövbe, işlenen günahın tekrarlanmayacağına dair kendine ve Allah'a söz vermektir.

Mekruh: Kelime anlamı küçük günahlardır.

Mendup: Yapılırsa sevap olan fakat yapılmaz günah olmayan şeylere verilen genel isimdir.

9
130
184
18
8
8
124
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.